Velebit

Velebit
VELEBIT er en kraftig plog bygd for brøyting av dyp snø ved høyere hastigheter. Den er dimensjonert for å kunne brøyte snølag som er mer enn 50 cm tykke på oversiktlige veier, og plogbladhøyden på 1200 mm gjør den perfekt for brøyting ved kraftig snøfall. Under slike forhold er det ekstra viktig at snøen fjernes effektivt. Derfor har VELEBIT tosidig forhøyede plogbladsider som øker kasteavstanden for snøen som brøytes.

Sikkerheten ved brøyting i stor hastighet med VELEBIT ivaretas gjennom en rekke anordninger som øker snøryddingseffektiviteten.

Valg av plogens skjærvinkel, aksial tiltmekanisme og utvalget av plogskjær gjør det mulig å tilpasse plogen til det underlaget som skal ryddes så den følger terrenget. VELEBIT kan brukes trygt under alle værforhold takket være hjelpefunksjonene med støttehjul eller plogski, dreibare plogblad, snøsprutbeskyttelse og ekstra merking for å øke synligheten av plog og kjøretøy.

VELEBIT er produsert av høykvalitetsstål ved hjelp av robotsveising. Plogens solide oppbygging er ekstra viktig ved brøyting i tungt snøfall på landeveier og motorveier hvor plogen skal etterlate seg en veibane som gir fri trafikkflyt.