Kalnik

Kalnik
Snøplogen KALNIK er en universalplog med stort bruksområde. Størrelsen og styrken gjør at den passer på motorvei, samtidig som den er utmerket for bruk i bystrøk. Stor variasjon i størrelser, plogskjær og hjelpeinnretninger for å traversere hindringer gjør at den lett kan tilpasses varierende snøbrøytingsforhold.

Effektiv snørydding med KALNIK-ploger oppnås ved evnen til å ta seg over hindringer og tilpasse seg veibanens fasong. Utløsermekanismen for plogskjæret, bæreanordningene i form av hjul eller plogski, fjærinnfesting
av plogblad til plogrammen og flytinnstilling bidrar til at plogen greit forserer hindringer. Aksialtilsystemet gjør plogen i stand til å følge hellingen i veibanen som skal ryddes, og presenningen som hindrer snøsprut mot frontruten muliggjør jevn og sikker brøyting i stor hastighet.

For å bedre trafikksikkerheten kan plogen utstyres med høytmonterte frontlykter, refleksmerker bak på plogen og retningslys montert på kantlysarmaturen.

Skjærvinkelen for KALNIK-ploger kan være 22˚ eller 15˚. For å lette arbeidet under brøyting ved kraftig snøfall anbefales plog med stor skjærvinkel, 22˚, mens ploger med skjærvinkel på 15˚ passer for mindre krevende
brøyting ved høyere hastigheter.